Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Ευρωπαϊκά συνδικάτα για την εκπαίδευση: Κ. Κεραμέως, ακούστε τους εκπαιδευτικούς


Αλληλεγγύη προς τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ εκφράζει η ΕΤUCE, ζητώντας να ζητηθεί η γνώμη των εκπαιδευτικών κατά τη διαμόρφωση εκπαιδευτικού νομοσχεδίου
Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απέστειλε η  Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Επιτροπή για την Εκπαίδευση (ΕΤUCE), η οποία εκπροσωπεί περισσότερα από 100 συνδικάτα της εκπαίδευσης στην Ευρώπη, ενώ ως παραλήπτες ορίζονται και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.
Στην επιστολή η ETUCE δηλώνει πως «συμμερίζεται την έντονη αγανάκτηση της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, συγκεκριμένα ως προς τον χρόνο που επιλέχτηκε προκειμένου να θεσπιστούν συνολικές αλλαγές  που είναι δυνατό να αλλάξουν δραστικά και να διαταράξουν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σε όλα τα επίπεδα».
Η ETUCE με την παρέμβασή της ζητά από την ηγεσία του υπ. Παιδείας ήνα «συνεργαστεί εποικοδομητικά με τα εκπαιδευτικά συνδικάτα ειδικά σε αυτή την άνευ προηγουμένου συγκυρία. Στηρίζουμε τα μέλη μας, τα εκπαιδευτικά συνδικάτα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, στο αίτημα τους να προηγηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος με το Υπουργείο Παιδείας πριν την υποβολή του νομοσχεδίου προς ψήφιση στη Βουλή».
Αναλυτικά η επιστολή: ΕΔΩ